Magento Onderhoud

Een veilige webshop, is altijd up to date.

Wat meestal vergeten wordt is dat een webshop na oplevering onderhouden moet worden. Hierbij heb ik het over het technische aspect van een webshop. Magento zelf en de geïnstalleerde extensies worden door de ontwikkelaars doorontwikkeld en voorzien van updates.

Beveilig je klantgegevens

Door uw Magento installatie altijd up to date te houden maak je de kans groter dat je klantdata netjes achter slot en grendel blijven, waar het hoort. Je wilt immers niet dat je klant gegevens op straat komen te liggen en je daarom verkeerde publiciteit krijgt.

Magento Onderhoud 1

Magento updates

Magento zelf brengt regelmatig updates uit. Aan de voorkant zie je niet altijd dat er iets is veranderd, maar onder de motorkap worden er altijd gevonden beveiligingslekken gedicht. Het is dan ook raadzaam om deze zo snel mogelijk te dichten, door de beveiligingsupdates toe te passen. Doe dit in een ontwikkel omgeving van je website, om de kans op een storing te minimaliseren.

Extensie updates

De meeste Magento webshops maken gebruik van extensies van derde om de functionaliteit te krijgen die de webshop nodig heeft. Dit kunnen verzendmethodes zijn, een afreken module of een betaal provider zoals Mollie, Buckaroo, Paypal, Creditcard, etc. Ook deze moeten regelmatig geupdate worden om de veiligheid van je klantgegevens te kunnen blijven garanderen.

*gratis advies en ondersteuning

Denk hierbij aan onderstaande onderwerpen.

Toevoegen / Aanpassen van producten, categoriën, media…

Contactformulieren verbeteren.

Verbeteren van de navigatie (menu)

Geschikt maken voor alle internet programma’s/browsers.

Optimaliseren van de website voor de zoekmachines (SEO)

Toevoegen van bezoekers statistieken.

Magento Updaten

Magento bevat helaas geen standaard update knop. Het beste is om je webshop installatie te kopiëren naar een ontwikkel omgeving. Hier kun je vervolgens je update bestanden naartoe kopiëren en je website testen op zijn functionaliteit. Is alles in orde, dan rol je dit uit naar je echte website. Dit is voor de meeste webshop eigenaren niet uit te voeren. De meeste webshop eigenaren zijn immers ondernemers die producten willen verkopen via het internet. Daarom neem ik deze zorg uit handen. Ik backup de website, ik maak een test omgeving, ik installeer de updates in de test omgeving en rol deze vervolgens uit naar de productie omgeving, je webshop.

Magento Onderhoud 2

Spixels is gespecialiseerd in Magento en de populaire extensies die veelal binnen Magento worden gebruikt.

Neem contact op
Sven Kersten

Sven Kersten

Beschikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur.

9:00 uur ben ik weer online!

Sven Kersten
Hi 👋
Wat kan ik voor je doen?
WhatsApp