Sven Kersten

SEO Strateeg

Met 20 jaar ervaring in ICT ben ik gestart met mijn eigen webdesign agency. Gedurende de laatste 10 jaar heb ik me gespecialiseerd in SEO en heb ik honderden bedrijven geholpen hun online zichtbaarheid te verbeteren. In 2020 lanceerde ik mijn podcast 'De Ideale Website', en in 2022 richtte ik de Spixels Community op. Hier bied ik via online cursussen en masterclasses hulp aan internetondernemers om hun zichtbaarheid te vergroten. Je kunt hier 24/7 vragen te stellen en deelnemen aan live Q&A-sessies, waardoor je altijd toegang hebt tot deskundige ondersteuning en interactieve leermogelijkheden.

Bijgewerkt op:

in

Ondernemen

5 minuten lezen

Mag je op je website zetten dat je goedkoper bent?

Ik krijg heel wat vragen omtrent wat wel en niet op een website mag. Bijvoorbeeld: mag je op je website zetten dat je goedkoper bent dan de concurrent? Ja, dat mag! Wel is het belangrijk dat de websitebezoeker zelf een vergelijking kan maken. Ook moet de vergelijking over een gelijkwaardig product of dienst gaan.

Vergelijkende reclame

In de wetgeving gaat het altijd over vergelijkende reclame. Nu is een zinnetje op je website niet direct vergelijkende reclame. In de praktijk gaat vergelijkende reclame veel verder. Je zou het als volgt kunnen omschrijven:

“Het benoemen van een concurrent of het benoemen van door de concurrent aangeboden diensten/goederen valt onder vergelijkende reclame”.

Hierbij is het wel belangrijk dat de concurrent herkenbaar is. Wanneer je bijvoorbeeld zegt “ik ben goedkoper dan sommige andere schildersbedrijven” dan verwijs je naar niemand in het bijzonder. Bovendien is dit geen leugen, want wanneer je diensten aanbiedt, ben je altijd wel goedkoper dan een ander. Vergelijkende reclame gaat dus over de herkenbaarheid van andermans producten, diensten of naam.

Ongeoorloofde vergelijkende reclame

Mag je nu wel of niet op je website zetten dat je goedkoper bent? Feitelijk is dit geoorloofd. Kijk maar eens wat ongeoorloofd is:

De dienst of het product waarmee je vergelijkt, heeft een ander doel. Bijvoorbeeld een duikershorloge vergelijken met een designhorloge.

Je creëert verwarring. Bijvoorbeeld omdat het lijkt alsof je onderdeel uitmaakt van het concurrerend bedrijf.

De goede naam van de concurrent schaden. Je noemt de concurrent bij naam en zegt dat deze slechte kwaliteit levert.

Je bent niet objectief. Je zegt dat andermans product slecht van kwaliteit is of gevaarlijk voor de gezondheid terwijl je dit helemaal niet hebt laten onderzoeken.

Mag je op je website zetten dat je goedkoper bent? 1

Waarschuwen voor je concurrent is vergelijkende reclame

Wees voorzichtig met waarschuwingen die over je concurrent gaan. Eerder stonden Proxymedia en Visuallmedia tegenover elkaar in de rechtszaal. Twee concurrenten van elkaar. De een waarschuwde op zijn website voor de ander vanwege de koude acquisitie methode. In eerste instantie zag de rechter dit als geoorloofd: het viel onder het recht van meningsuiting. In een hoger beroep werd duidelijk dat het hier om ongeoorloofde vergelijkende reclame gaat.

Wees dus voorzichtig met het uiten van negatieve berichten of waarschuwingen richting je concurrent. Wat mag dan wel? Je mag feiten op tafel leggen. Bijvoorbeeld prijzen met elkaar vergelijken. Wanneer de consument (of klant) deze prijzen zelf kan verifiëren is er niets aan de hand.

Je mag bijvoorbeeld ook de positie in zoekmachines met elkaar vergelijken, iets wat marketing bureaus ontzettend veel doen. Bijvoorbeeld website A staat op positie één en website B staat op positie twee. Je mag ook zeggen dat je 8000 volgers op Instagram hebt en je concurrent 400 volgers. Dat zijn helemaal geen dingen waarmee je voor de concurrent waarschuwt. In dit geval moet je wel aangeven op welke datum je dit gecheckt hebt, wel zo eerlijk. Maar bovenstaande zaken mag je gewoon vermelden, daar is niets verkeerds aan.

Je mag ook positieve dingen over je concurrent beschrijven. Hiermee tast je de goede naam van je concurrent namelijk niet aan. Bijvoorbeeld door te melden dat je concurrent een hoge omzet heeft behaald of goed in zoekmachines scoort. Geen concurrent die zal zeggen ‘goh wat voel ik mij benadeeld’.

Zo zit het met vermelden dat je goedkoper bent

Dus: mag je op je website zetten dat je goedkoper bent? Dat mag zeker. Stel dat je producten verkoopt. Op de website van je concurrent staan de prijzen vermeld. Maak een printscreen of foto hiervan, dan heb je altijd bewijs van de actuele prijzen. Aan de hand hiervan mag je een vergelijking maken. Zo kun je ook vermelden dat je goedkoper bent dan die concurrent. Ook nu weer is het belangrijk dat je aangeeft op welke datum dit van toepassing is.

Ben je een dienstenaanbieder? Zoek de prijzen van je concurrent op. Vraag bijvoorbeeld een offerte aan of kijk op de website naar de geldende tarieven. Wanneer je dit in handen hebt, mag je vermelden dat je goedkoper bent, maar alleen wanneer dit ook daadwerkelijk zo is. Bovendien moeten jouw diensten overeenkomen met die van de concurrent. Het schilderen van kozijnen mag niet vergeleken worden met het latexen van een muur.

Melden dat je de goedkoopste bent

Mag je ook zeggen dat je de goedkoopste bent? Dat hangt ervan af wat hiervan waar is. Kun je aantonen dat je ook echt de allergoedkoopste bent? Dat moet je hard kunnen maken. Het is niet eerlijk om een (tijdelijke) aanbieding in je onderzoek mee te nemen. Het moet in je vergelijking dus echt om normale prijzen of tarieven gaan.

Je mag wel op een andere manier vermelden dat je de goedkoopste bent. Bijvoorbeeld door een goedkoopste garantie af te geven (ook wel laagsteprijsgarantie). Vindt de consument of klant het product of de dienst elders goedkoper? Dan geef je het verschil terug. Hierbij moet je natuurlijk wel voorwaarden stellen, bijvoorbeeld dat het om een vergelijkend product of een dienst gaat. Bovendien moet je concurrent niet net een aanbieding hebben.

Twijfel je over wat wel en niet mag? Een jurist kan je van informatie voorzien. Wanneer iemand je van ongeoorloofde vergelijkende reclame beschuldigt moet je niet direct overstag gaan. Wanneer je in verweer gaat, is de kans aanwezig dat de rechter je uiteindelijk gelijk geeft. Dit hebben verschillende rechtszaken al aangetoond, waarbij ongeoorloofde reclame uiteindelijk tóch geoorloofd was.

Sven Kersten

Zit je vast met je online groei en krijg je je website maar niet van de grond? Al meer dan 15 jaar help ik online ondernemers met het behalen van online succes door gebruik te maken van SEO, conversie optimalisatie en webdesign. Het is mijn missie om online ondernemers met elkaar te verbinden via mijn online marketing community. Wil je niet alleen maar inspiratie op doen, maar ook echt stappen zetten door het volgen van exclusieve webinars, online marketing trainingen en live Q&A's? Wordt dan lid van de Spixels Community, zonder dat je een grote investering hoeft te doen. De eerste 2 weken zijn gratis!

Bekijk wat je krijgt

Gerelateerde blogs

Marketingjurist wanneer je aan marketing doet

Online geld verdienen en je rechten & plichten Verdien je geld met affiliate marketing? Of promoot je jouw website via SEO, social media of adverteren? Marketing is geweldig, ...

Mag je op je website zetten dat je goedkoper bent?

Ik krijg heel wat vragen omtrent wat wel en niet op een website mag. Bijvoorbeeld: mag je op je website zetten dat je goedkoper bent dan de concurrent? ...

Consent Mode V2: Dit is hoe het werkt

Google’s Consent Mode V2 is een ding dat voor veel mensen moeilijk is te begrijpen. Het is technisch, het is verplicht, het moet, maar waarom, dat is voor ...

Plaats een reactie

De 6 geheimen van een succesvolle website

Leer hoe je jouw website succesvol maakt, met dit waardevolle e-book. Je ontvangt de downloadlink direct in je inbox.

[LM] De 6 geheimen van een succesvolle website
Ik hou zelf ook niet van SPAM. Daarom zal ik je gegevens veilig bewaren volgens mijn Privacybeleid.

5 stappen om de ideale website te laten maken

Leer direct hoe jouw volgende website project een winnend project wordt met dit gratis e-boek. Je ontvangt de downloadlink direct!

[LM] 5 stappen om de ideale website te laten maken
Ik hou zelf ook niet van SPAM. Daarom zal ik je gegevens veilig bewaren volgens mijn Privacybeleid.

5 essentiële tips om je website veilig en online te houden

Leer direct hoe je jouw website veilig houdt met deze vijf gratis tips. Je ontvangt de downloadlink direct!

[LM] 5 essentiele tips om je website veilig en online te houden
Ik hou zelf ook niet van SPAM. Daarom zal ik je gegevens veilig bewaren volgens mijn Privacybeleid.

5 geheimen waardoor jouw bedrijf beter gevonden wordt in Google

Leer direct hoe je jouw website beter online vindbaar maakt, met dit gratis e-boek. Je ontvangt de downloadlink direct in je inbox!

[LM] 5 geheimen waardoor jouw bedrijf beter gevonden wordt in Google
Ik hou zelf ook niet van SPAM. Daarom zal ik je gegevens veilig bewaren volgens mijn Privacybeleid.

5 stappen om de ideale website te laten maken

Leer direct hoe jouw volgende website project een winnend project wordt met dit gratis e-boek. Je ontvangt de downloadlink direct!

[LM] 5 stappen om de ideale website te laten maken
Ik hou zelf ook niet van SPAM. Daarom zal ik je gegevens veilig bewaren volgens mijn Privacybeleid.

Sven Kersten

Beschikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur.

9.00 uur ben ik weer online!

👋 Hi, heb je een vraag? Stuur mij hier een bericht.